این نوشتار نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی با عنوان مبانی نظری و پیشینه تحقیق راهبردهای یادگیری شناختی می باشد که در ابتدا مبانی نظری راهبردهای یادگیری شناختی تشریح خواهد شد و در ادامه پیشینه تحقیق راهبردهای یادگیری شناختی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد. 

 

 

 

تعریف مفهومی راهبردهای یادگیری شناختی: آن دسته از راهبردهاي يادگيري را گويند كه فرد براي پردازش اطلاعات مورد استفاده قرار مي‌دهد و عبارتند از: 1ـ راهبردهاي تكرار و مرور ويژه تكـاليف ساده و پيچيده 2ـ راهبردهاي بسط ويژه تكاليف ساده و پيچيده 3ـ راهبردهاي سازمان‌دهي ويژه  تكاليف ساده و پيچيده (سیف، 1390). تعریف عملیاتی راهبردهای یادگیری شناختی  عبارت است از نمره‌اي كه دانشجویان در پرسشنامه سنجش راهبردهای شناختی کسب می کنند.و هرچه دانشجویان در این پرسشنامه نمره بالاتری کسب کنند به این معنی می باشد که از راهبردهای شناختی به میزان بالاتری استفاده می کنند.

 

 

 


   بايلر و اسنومن (1993) پژوهش‌هايي را نقل كرده‌اند كه در آنها اسكات پاريس  و همكارانش در سالهاي 1984 و 1986 به دانش‌آموزان كلاسهاي چهارم و پنجم مهارت‌هاي شناختي و فراشناختي را آموزش دادند. نتايج اين پژوهش‌ها معلوم كرده‌اند كه دانش‌آموزاني كه اين‌گونه مهارت‌ها به آنها آموزش داده شده است (گروه آموزش)، در قياس با دانش‌آموزاني كه از اين مهارت‌ها بي‌بهره ماندند (گروه گواه)، در توانايي خواندن و فهميدن مطالب جلوتر بودند. همچنين دانش‌آموزان گروه آزمايشي از دانش‌آموزان گروه گواه نسبت به استفاده از راهبردهاي شناختي و فراشناختي و فوايد آنها آگاهي بيشتري كسب كردند.

 

 

 

 

 

 


فهرست مطالب

تعریف نظری و مفهومی راهبردهای یادگیری شناختی

تعریف عملیاتی راهبردهای یادگیری شناختی

فصل دوم پایان نامه : چارچوب نظری و پیشینه پژوهش راهبردهای یادگیری شناختی

2ـ3ـ راهبردهاي يادگيري
2-3- 1- راهبردهاي شناختي
2-3-1-1- راهبرد‌هاي تكرار يا مرور
2ـ3ـ1ـ2 ـ راهبرد بسط و گسترش معنايي
2ـ3ـ1ـ 3ـ  راهبرد سازمان‌دهي
2-3-3- تفاوت‌هاي جنسيتی در استفاده از راهبردهای یادگیری
2ـ3ـ 4ـ رشد  و  راهبردهاي يادگيري
2ـ5 ـ پيشينه پژوهشی تحقيق
2- 5 -1-1- پژوهش‌هاي صورت گرفته خارجي
2- 5 -1-2- پژوهش‌هاي صورت گرفته داخلی
2 ـ5 ـ 2ـ راهبردهای شناختی و فراشناختی
2 ـ5 ـ 2ـ1 ـ پژوهش های صورت گرفته خارجی
2 ـ2 ـ 2ـ2 ـ پژوهش های صورت گرفته داخلی
2-6- نتیجه گیری
منابع