دانلود پاورپوینت دولت الکترونیک جهت رشته فناوری اطلاعات(IT) در قالب 24 اسلاید و با فرمت ppt بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش

 

 

 

 

 

مفهوم دولت الکترونیک، معادل فراهم سازی امکان استفاده سهل و آسان از فناوری اطلاعات به منظور توزیع خدمات دولتی به صورت مستقیم به مشتری، به صورت 24 ساعته و 7 روز هفته می‌باشد.
دولت الکترونیک شیوه‌ای برای دولتها به منظور استفاده از فناوری جدید می‌باشد که به افراد تسهیلات لازم جهت دسترسی مناسب به اطلاعات و خدمات دولتی، اصلاح کیفیت خدمات وارائه فرصتهای گسترده‌تر برای مشارکت در فرایندها و نهادهای مردم سالار را اعطا می‌کند.دولت الکترونیک، یک دولت ارقامی دیجیتالی بدون دیوار و یک دولت بدون ساختمان و سازمانی مجازی است که خدمات دولتی را به صورت بلاواسطه به مشتریان ارائه می‌دهد و موجب مشارکت آنان در فعالیتهای سیاسی و اقتصادی می‌گردد.

 


دولت الکترونیک یک شکل پاسخگویی دولت می‌باشد که بهترین خدمات دولتی را به صورت بلافصل به شهروندان ارائه می‌دهد و آنها را در فعالیتهای اجتماعی شرکت می‌دهد.
دولت الکترونیک، معادل استفاده از فناوری به منظور تسهیل امور دولت از طریق ارائه خدمات و اطلاعات کارا و موثر به شهروندان و شرکتهای تجاری و تولیدی می‌باشد.
دولت الکترونیک، ترکیبی از تکنولوژی های فناوری اطلاعات بر بستر شبکه وب اینترنت یا شبکه ملی اطلاعات به منظور ارائه خدمات به طور مستقیم به عامه مردم است.

 

 

 

حال پس از ارائه چند تعریف کلی از دولت الکترونیک به بررسی مشتریان و ذینفعان اجرای دولت الکترونیک می‌پردازیم:
 

 

 

مشتریان دولت الکترونیک را می‌توان به طور کلی به سه دسته تقسیم کرد

شهروندان
بنگاههای اقتصادی
موسسات دولتی

مشتریان دولت الکترونیک از طریق پایگاههای اینترنتی خدمات دولت الکترونیک می‌توانند در فعالیتهای اجتماعی. سیاسی و اقتصادی شرکت نمایند. یکی از اهداف اساسی دولت الکترونیک تحقق بخشیدن به مردم سالاری الکترونیک می‌باشد که تمامی شهروندان بتوانند در سرنوشت خویش به صورت غیرفیزیکی و در فضای مجازی نیز دخالت داشته باشند. با این عمل و با مشارکت گسترده مردم در واقع دولت ماهیتی رسمی در فضای مجازی به خود می‌گیرد و شهروندان می‌توانند بطور کامل با دولت در تعامل باشند.

 

 


شهروندان، بنگاههای اقتصادی و موسسات دولتی می‌توانند از طریق دولت الکترونیک فعالیتهای گوناگونی نظیر موارد زیر را انجام دهند :
پرداخت مالیات و عوارض، تجدید گواهینامه، دریافت و تجدید جواز کسب، ثبت شرکت، عقد قرارداد، ثبت ازدواج و طلاق، ثبت تولد و مرگ، انجام فعالیتهای مالی و اعتباری، شرکت در انتخابات، پرکردن فرم‌های الکترونیک برای مقاصد مختلف، بازدید از موزه‌ها، استفاده از کتابخانه‌های مجازی، تعامل با نهادهای مختلف دولتی و تجاری و اجتماعی، پرداخت صورت حسابهای مختلف مثل صورت حساب آب و برق و تلفن و گاز، دریافت اجازه ساخت و ساز ساختمان، دریافت اطلاعات مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و موارد دیگر.

 

 

 

حوزه دولت الکترونیک به عنوان یکی از حوزه های زیر مجموعه فناوری اطلاعات، امروزه این امکان را برای دولتها بوجود آورده است تا با استفاده از فناوریهای نوین اطلاع رسانی، اطلاعات و خدمات مورد نیاز جامعه را به سادگی، به سرعت و به شیوه ای کارآمد در حداقل زمان و با کمترین هزینه ارائه نمایند. اینترنت بهترین شیوه برای ارائه خدمات و اطلاعات است. مشتریان شاید دوست نداشته باشند که به کیوسک های ارائه خدمات مراجعه کنند و یا اینکه برای گرفتن خدمت، در صف بایستند. حال اگر تسهیلاتی ایجاد شود که آنها از منزل خدمات و اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کنند، رضایت مندی مشتریان در این زمینه فراهم خواهد شد و دردسرهای کارکنان نیز کاهش می یابد.شرکت مهندسی سازه اطلاعات سامان با سابقه چند ساله در زمینه اجرای پورتال خدمات الکترونیک برای نهاد های دولتی و غیر دولتی بزرگ کشور، و همچنین راه اندازی وبگاه های اینترنتی خدمات محور، پروژه های مختلفی را بویژه برای بانک ها و بیمه های مطرح کشور انجام داده است.

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب
دولت الكترونيك
تاريخچه
ويژگي هاي دولت الكترونيك
روابط در دولت الكترونيك
مراحل تكامل و توسعه دولت الكترونيك
اثرات دولت الكترونيك
مزاياي دولت الكترونيك
موانع ايجاد و گسترش دولت الكترونيك
رسانه منتخب برای دولت الکترونیک
دولت الکترونيک در ايران
 رتبه بندي كشورها در سال 2008
 منابع