هدف از این تحقیق بررسی تقسیم سود و سیاست های مرتبط با آن با فرمت docx در قالب 36 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

تقسیم سود

2-3-1 سیاستهای تقسیم سود

2-3-1-1 سیاست تقسیم سود منظم

2-3-1-2 سیاست تقسیم سود نامنظم

2-3-1-3 سیاست تقسیم سود باقیمانده

2-3-2 اهداف سیاست تقسیم سود

2-3-3 سیاست تقسیم سود سهام و تأمین مالی داخلی

2-3-4 روش­های تقسیم سود

2-3-4-1 تقسیم سود نقدی

2-3-4-2 تقسیم مبلغ ثابت و معینی بین سهامداران

2-3-5 محدودیت­ها و عوامل كنترل كننده مؤثر بر سیاست تقسیم سود

2-4 پیشینه تحقیق

منابع

 

 

 

موضوع سیاست تقسیم سود همواره به‌عنوان یكی از مباحث بحث برانگیز علم مالیه مطرح بوده به‌طوری كه علاقه اقتصاددانان قرن حاضر و بیش از پنج دهه اخیر را به خود معطوف كرده و موضوع الگوهای نظری جامع و بررسی­های تجربی بوده است.( جورج و اتال، 2002) سیاست تقسیم سود به بخشی از سیاست­های شرکت می­پردازند که میزان سود نقدی شرکت را مشخص می­کند. به‌طور کلی رابطه بین سود تقسیمی و سود هر سهم، نشان‌دهنده سیاست تقسیم سود شرکت است. سیاست تقسیم سود از مهمترین مباحث تأمین مالی شرکت­ها به شمار می­رود. محققان زیادی، مبانی نظری و شواهد تجربی مرتبط با معیارهای سیاست تقسیم سود را فراهم آورده­اند. با وجود این، مسئله سیاست تقسیم سود هم چنان حل نشده باقی مانده و رهنمود مشخصی در خصوص سیاست تقسیم سود بهینه پدید نیامده است. (ناکور و همکاران، 2006) شرکت‌های سهامی معمولاً در تقسیم سود، سیاست مشخصی را اتخاذ می­کنند. در تدوین این سیاست عوامل متعددی از قبیل سیاست­های مورداستفاده در سایر شرکت‌های مشابه، سیاست تقسیم سود گذشته، محدودیت­های قانونی و ثبات سودآوری موردتوجه قرار می­گیرد. به رغم وجود سیاست­های متعدد، شرکت­ها اقلا در عمل از سیاست­هایی از قبیل تقسیم مبلغ ثابت و معین، تقسیم درصد ثابتی سود، تقسیم سود ثابت به علاوه حاشیه متغیر و تقسیم سود مازاد استفاده می­کنند. (بیکر و پاول، 2002)

 

 

 

واحدهای انتفاعی می‌‌توانند سود خالص سالانه خود را به مصرف پرداخت سود سهام به سهامداران برسانند و یا وجوه آن را برای مقاصد دیگری نظیر بازپرداخت بدهی‌ها یا تأمین مالی سرمایه‌‌گذاری‌های جدید مورداستفاده قرار دهند. افزایش سود سهام موجب پرداخت بیشتر وجه نقد واحد انتفاعی به سهامداران می‌شود. چنانچه مدیریت قصد نداشته باشد از طریق مصرف دارایی‌‌ها یا افزایش بدهی‌ها، سود سهام پرداختی را تأمین كند. ناگزیر باید با صدور و انتشار سهام اضافی، وجوه لازم برای پرداخت سود سهام را تحصیل نماید. بنابراین تغییر مطلق سیاست توزیع سود سهام (بدون تغییر سیاست­های سرمایه‌گذاری و ساختار مالی شركت) موجب تغییر همزمان مبلغ سود سهام و مبلغ حاصل از فروش سهام جدید خواهد شد. اما همواره امكان دارد كه تغییرات همزمانی در چندین سیاست واحد انتفاعی ایجاد شود. مثلاً شركت ممكن است سود سهام را كاهش دهد وجوه مربوط را صرف توسعه سرمایه‌‌گذاری‌های خود كند (تركیبی از تغییر سیاست توزیع سود سهام و تغییر سیاست سرمایه گذاری) یا از محل این وجوه بخشی از بدهی‌های خود را بازپرداخت نماید (تركیبی از تغییر سیاست توزیع سود سهام و تغییر ساختار مالی)